(Català) RUTA DE LA CARRETERA DEL DOLL

Paisatge El Doll

Escalada y vías ferratas» href=»http://www.masiaserret.cat/que-fer-a-la-vall/escalada-viaferrata/»>escalada, algunes vegades en competició, o espeleologia al Forat de l’Or, un sorgiment aqüífer que encara s’explora perquè no s’ha trobat el final!

Després de fer aquests esports us podeu refrescar a la Font de les Bagasses i passejar fins al pont medieval (restaurat) i veure com s’enfila agosaradament el camí de bast que es feia servir d’antic per creuar del Pallars a la Noguera. 

LA PASSAREL·LA I LA BARONIA DE SANT OÏSME

Seguint en direcció sud, just després del creuament cap a Àger, podeu observar a l’esquerra un aflorament geològic on es veuen ripple-marks; i una mica més enllà, uns estrats on aflora el límit KT, el moment geològic a partir del qual s’extingeixen els dinosaures. No oblideu que aquesta zona forma part merescudament del Geoparc Orígens per la seva riquesa geològica i paleontològica.

Sant Oisme de la Baronia

Tot seguit veiem el poble de la Baronia de Sant Oïsme, amb la torre vigilant permanentment el riu i encarada cap a la Vall d’Àger. Des de la torre de la baronia es veu el Castell-Col·legiata de Sant Pere d’Àger, exemplificant l’estructura comunicativa construïda al segle XI pels senyors d’aquell castell. Una parada per visitar el petit nucli format pel la torre i l’església romànica és obligada.

FONTLLONGA i LA MASSANA

Seguim la carretera C-13 en direcció sud i trobarem un desviament que ens anuncia la proximitat al petit poble de Fontllonga, amb 3 punts d’interès: l’església romànica de Sant Miquel al poble, el castell a sobre d’ell i el Restaurant de Can Quel. Bon menjar, tracte fantàstic, terrassa amb vistes privilegiades. Molt recomanable tot plegat.

Jaciment Carretera del Doll

Tornant a la C-13, aproximadament a 1km després del creuament a Fontllonga, a mà dreta hi ha un jaciment d’icnites, en de la Carretera del Doll, no senyalitzat, no sabem ben bé per què, i per tant difícil de localitzar. Es troba aproximadament al Pk 57,500. 

Passem el coll de Fontllonga, de 630 m snm i encarem la baixada cap a la presa de Camarasa. No cal dir que durant tot el tram les vistes són fantàstiques. El paisatge agrest, geològic, tallat, colpidor és constant, amb l’embassament de Camarasa durant tot el tram. A l’altra banda del riu transita la línia del Tren dels Llacs. Més enllà podeu veure pobles abandonats com Oroners i Montclús.

Pobles abandonats

Uns 5km després del jaciment d’icnites anterior, a mà esquerra de la carretera, hi ha el jaciment dicnites de La Massana. Podeu aparcar a mà dreta i travessar la carretera amb compte per visitar el jaciment. Les petjades conservades, corresponen a un ramat de dinosaures, grans i petits, que probablement pasturaven en un ambient de maresma.

Petjades dinosaure

PRESA DE CAMARASA I EL CONGOST DEL MU

L’últim tram té una gran concentració de punts d’interès: la presa de Camarasa, construïda el 1917 per La Canadenca, l’accés a la Cova del Tabac, amb pintures rupestres prehistòriques, la central hidroelèctrica de Camarasa i el Congost del Mu.

Congost Camarasa

Passat el pont que travessa el Segre trobareu l’Espai Orígens, des del qual us poden oferir visites guiades a la Cova del Tabac i a la central i altres activitats.

El Congost del Mu el podeu fer per lliure en unes 3 hores. És un sender molt accessible per gairebé tothom que transcorre en aquest tram del Segre, encaixonat, abans de trobar la Noguera Pallaresa i engolir-la a Dos Rius. Això conforma l’espai natural Aiguabarreig Segre-Noguera Pallaresa, de gran riquesa natural.

La carretereta que va des de la C-13 a la central és un lloc d’escalada d’iniciació clàssic. També conserva encara alguns edificis de principis del segle XX on vivien els enginyers de La Canadenca.

Per acabar, unes notes sobre el darrer tram, ja al poble de Camarasa. Us apunto aquí unes quantes cosetes interessants: el forn de Camarasa, val la pena tastar les coques de recapte i els braços de gitano; el Restaurant Can Pere, a peu de carretera, bon menjar i del territori; l’església romànica de Sant Miquel, al capdamunt del poble; i, el pont medieval sobre el Segre. Si veniu a l’estiu, al llarg d’aquest tram del Segre sapigueu que hi ha zones de bany. Sigueu respectuosos i nets en aquestes platges.

Que tingueu una bona passejada!

Información para clientes de Masia Serret y Casa Sarral

Información

A fecha de hoy, 13 de Julio de 2020, informamos a nuestros clientes que continuamos trabajando con normalidad, implementando las medidas generales de seguridad y de higiene decretadas por las autoridades en cuanto a los establecimientos turísticos para evitar contagios por Covid.

La zona afectada

Las informacions que hacen referencia a los rebrotes de Lleida se refieren a los rebrotes de Covid19 localizados básicamente en la comarca del Segrià, y más concretamente en la Ciudad de Lleida y algunos municipios de alrededor.

Consultar: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/represa-de-la-normalitat/mesures-addicionals-per-contenir-el-brot-del-segria/

La comarca de La Noguera – Montsec

En estos momentos NO HAY NINGUN REBROTE informado sobre el que se hayan tomado medidas excepcionales en la comarca de La Noguera, zona donde se situa la casa rural de Masia Serret y el alojamiento turístico de Casa Sarral.

Apertura de Masía Serret y Casa Sarral a partir del 18 de Mayo de 2020

Jardí

Fase 1 en Lleida a partir del 18 de Mayo de 2020

A partir de mañana, día 18 de Mayo de 2020 Lleida entra en Fase 1 de la desescalada hacía la «nueva normalidad». Dentro de esta fase de la desescalada los establecimientos de turismo rural y los alojamientos turísticos pueden abrir con las restricciones y las normas que ha publicado el Ministerio de Sanidad al respecto.

Adaptación a las medidas anticontagio

Tanto en Masia Serret como en Casa Sarral, abrimos a partir de mañana día 18 de mayo para aquellos turistas que quieran escaparse de la ciudad o del pueblo donde han estado confinados durante dos meses y puedan hacerlo.

Lo haremos siguiendo las indicaciones sanitarias e higiénicas que han publicados las autoridades del estatales y autonómicas.

Para eso hemos elaborado unos protocolos de limpieza, desinfección y medidas anticontagio del COVID19 que aplicaremos estrictamente antes, durante y después que nuestros huéspedes vengan a nuestras casas.

Algunas de las medidas implantadas

También hemos elaborado un documento para los huéspedes que les será enviado previamente a su llegada para que acepten su contenido, tal como se establece en la guía del Ministerio, y por tanto habrá unos pequeños cambios como por ejemplo que el check-in se hará con antelación a la llegada y por medios digitales.

Hemos adaptado las casas a les medidas que debemos seguir para la seguridad de todos, de manera que en esta Fase I las zonas comunes en Masía Serret estarán cerradas, excepto las zonas exteriores. El servicio de desayuno  se hará siempre que el tiempo lo permita en el exterior, donde los huéspedes tendrán una mesa asignada. Para ello, hemos adquirido nuevo mobiliario de jardín. Y, en caso que no se pueda hacer en el exterior, se establecerán turnos para respetar la distancia de seguridad de 2m.

Todo es nuevo para todo el mundo

En todo caso, haremos todo lo que esté en nuestras manos para dar confianza y seguridad a nuestros huéspedes, que se lo merecen, siempre intentando que esten a gusto.

Sí podemos asegurar que no habrá aglomeraciones en la casa, que habrá mucha tranquilidad como es habitual, naturaleza a raudales en el entorno y comida sana. Esto es un distintivo del territorio del Valle de Áger y el Montsec.

Limitaciones de algunas actividades en la Fase 1

Algunas actividades en el Valle de Àger y el Montsec aún no podrán realizarse estos primeros días, como por ejemplo, la visita al Centro de Observación del Universo, que mantiene sus puertas cerradas hasta el 24 de mayo si no hay cambios o revisiones en las fases de desescalada. Pero el cielo Starlight se puede observar desde cualquier sitio del valle o del Montsec a ojo desnudo. El resto de actividades irán normalizándose poco a poco y informaremos puntualmente a nuestros clientes.